SVINEKØD – Få styr på kernetemperaturen

SVINEKØD – Få styr på kernetemperaturen

Svinekød er oplagt til grillen, da det kan tåle høje temperature og er perfekt til langtidsstegning- Low & Slow. Det er en skrøne at alt svinekød skal gennemsteges, og nedenfor kan du blandt andet læse om, hvilke typer svinekød du SKAL gennemstege, og hvilke du bør servere let rosa.

KØDTYPEROSAMEDIUMGENNEMSTEGT
Pulled Pork93°C
Flæskesteg63-65°C68°C (kan blive tør)
Skinkemignon67-69°C70°C
Svinemørbrad65-67°C68-70°C
Skinke / Hamburgerryg65-67°C68-70°C (kan blive tør)
Farsbrød78-80°C (Vigtigt!)
Nakkefilet65-67°C68-70°C

Rødt svinekød er sundheds-skadeligt?

Nej ikke nødvendigvis. Det er korrekt at der kan opstå en risiko for salmonelle forgiftning, hvis svinekødet ikke tilberedes korrekt, men da bakterierne sidder uden på kødet, er dette ikke tilfældet for stege. En flæskesteg kan for eksempel godt serveres, let rosa, da den så er mere saftig, og risikoen for salmonella er ikke til stedet i det rosa kød…men!! Der er alligevel en minimal risiko, hvis du ikke bruger stegen af, inden du stikker grill- eller stegetermometret ind i stegen. Termometret kan nemlig overføre bakterier fra stegens overflade, ind i stegen, og så kan salmonella nemt havne inde midt i stegen. Brun derfor stegen af først, og stik så termometret ind i stegen, så kan du sagtens tilberede stegen let rosa.

Hakkekød SKAL gennemsteges
Til forskel fra stege, skal hakket kød altid gennemsteges helt, dette gælder faktisk alle typer hakkekød. Kernetemperaturen på farsbrød skal derfor gerne nå 70 grader.