VILDT – Kernetemperatur på vildt, fasan og due

VILDT – Kernetemperatur på vildt, fasan og due

Kernetemperaturen på vildt er meget vigtig, da denne kødtype bliver sej, og stort set uspiselig, hvis ikke kernetemperaturen overholdes. Vildt kan serveres både rosa, medium og næsten gennemstegt, det er en smagssag.

Dyrekølle og dyreryg er magre udskæringer, og her derfor en tendens til at blive tør, hvis man ikke passer på. Det bedste tip er at pakke kødet ind i bacon. På den måde holdes på kødsaften, tilføres lidt fedt til kødet, og så giver det en skøn smag, der klæder vildtkød rigtig godt.

KØDTYPERØDT/ROSAROSA/MEDIUMGENNEMSTEGT
Dyreryg60- 62°C 63- 68°C 69-75°C
Dyrekølle 60- 62°C 63- 68°C 69-75°C
Fasan75°C
Due75°C

Husk at hvis dyreryg eller dyrekølle trækker efterfølgende under folie/viskestykke, i 20-30 minutter, stiger temperaturen 5-10 grader, alt efter hvor varm ovnen- eller grillen har været. Pas dog på med at tage kødet af, før kernetemperaturen som minimum har opnået 60 grader, da det er her bakterier i kødet bliver slået ihjel. Fjerkær SKAL gennemsteges til minimum 72 grader, men gerne tæt på 75 grader.