LAM – Kernetemperatur på lammekrone og kølle

LAM – Kernetemperatur på lammekrone og kølle

Lammekølle og lammekrone er to helt fantastiske udskæring fra lammet, og som begge er meget populære i Danmark. Lammekøllen tilberedes som alle andre dyrekøller, men kronen er noget helst specielt, og derfor også kræve lidt ekstra opmærksomhed i tilberedningen.

KØDTYPEROSAMEDIUMGENNEMSTEGT
Lammekølle65-67°C67-71°C72-75°C – anbefales ikke
Lammekrone 64°C 67-68°C 72-75°C – anbefales ikke

Hvorfor en ”krone”?
Lammekrone har fået sit navn, da den kan anrettes som en krone, selvom de fleste foretrækker at skære de enkelte ribben fri når de er tilberedt, og servere dem enkeltvis. Hvis du vil servere en krone, skal du beholde hele ribben-siden når den er tilberedt, og bukken den rundt, så den får form som en krone, med benene stikkende op i luften.

Tilberedning af lammekrone
Lad din slagter forberede lammekronen, så benene er skrabet fri for kød. Dup med køkkenrulle og skær harlekinmønster i fedtet, men pas på ikke at snitte i kødet.

Bland salt, frisk rosmarin og frisk hvidløg i en morter, og knust blandingen til duftende rosmarinsalt, krydr med groft kværnet peber.

Gnid blandingen godt ind i kødet, og sørg for at det ridsede fedt også får masser af blandingen.

Læg lammekronen i et ildfast fad, og bag dem i ovnen eller i grillen ved indirekte varme, 175 grader varmluft med fedtsiden op i 20-30 minutter. Typisk 24-25 minutter for rosa og 26-30 for næsten gennemstegt.

Det kan være svært at stikke et stegetermometer ind i kødet, og hvis det ikke er muligt, må du bruge ”håndfladetesten”, læs mere om den her >>